Om oss

Voice Camp arrangeras av föreningen Inventum. Vi samarbetar med studieförbundet Sensus och iFocus Studios som har producerat de kända ungdomsfilmerna ”Älska mig” och ”Svart kung”, regisserade av Ronnie Brolin.

Vår resa började med ett intresse för filmskapande kopplat till de positiva effekter ett filmprojekt får för de unga medverkande i form av social kompetens och personlig utveckling. Filmprojekten vi arbetade med sträckte sig över ett par år och vi funderade på om det kunde gå att göra i mindre skala. Vi utformade då koncepten för Filmkollo och Voice Camp.

Sedan 2010 har vi arrangerat läger varje sommar och har nu haft drygt 3 700 deltagare.

Flera av deltagarna som varit på våra läger 2-3 somrar kommer tillbaka som ledare. De fortsätter engagera sig i föreningen och är då ungdomar som delar vår bild av lika delar intresse för filmen/sången och det estetiska, som värdet av upplevelsen och vikten av den sociala sammanhållningen. Det är kombinationen som gör helheten och vår verksamhet skulle inte vara bra om vi bara fokuserade på en av dem.

Flera av våra tidigare deltagare och ledare arbetar idag inom film- och musikbranchen. En tidigare Voice Camp-deltagare vann Idol 2019 och flera Filmkollo-deltagare har fått utmärkelser på festivaler och kan ses i olika biofilmer, serier och uppsättningar på Dramaten.

Våra ledord i verksamheten är Ansvar, Delaktighet och Respekt.