Om oss

Voice Camp arrangeras av föreningen Inventum. Vi samarbetar med studieförbundet Sensus och iFocus Studios som har producerat de kända ungdomsfilmerna ”Älska mig” och ”Svart kung”, regisserade av Ronnie Brolin.

Vår resa började med ett intresse för filmskapande kopplat till de positiva effekter ett filmprojekt får för de unga medverkande i form av social kompetens och personlig utveckling. Filmprojekten vi arbetade med sträckte sig över ett par år och vi funderade på om det kunde gå att göra i mindre skala. Vi utformade då koncepten för Filmkollo och Voice Camp.

Sedan 2010 har vi arrangerat läger varje sommar och har nu haft drygt 4 500 deltagare.

Flera av deltagarna som varit på våra läger 2-3 somrar kommer tillbaka som ledare. De fortsätter engagera sig i föreningen och är då ungdomar som delar vår bild av lika delar intresse för filmen/sången och det estetiska, som värdet av upplevelsen och vikten av den sociala sammanhållningen. Det är kombinationen som gör helheten och vår verksamhet skulle inte vara bra om vi bara fokuserade på en av dem.

Flera av våra tidigare deltagare och ledare arbetar idag inom film- och musikbranchen. En tidigare Voice Camp-deltagare vann Melodifestivalen 2021 och flera Filmkollo-deltagare har fått utmärkelser på festivaler och kan ses i olika biofilmer, serier och uppsättningar på Dramaten.

Våra ledord i verksamheten är Ansvar, Delaktighet och Respekt. 

Våra samarbetspartners

ICA Kvantum Vara

Vi vill engagera oss för ett levande samhälle. Vi stöttar lokala idrottslag och föreningar men även lokalproducerat, både för att det är gott och för att vi vill stötta en levande bygd. Våra butiker ska vara platser där människor trivs, handlar, lever och verkar i.

Välkomna att besöka vår butik, beställa online, köpa färdiga matkassar och luncher/varm mat.

I vårt cateringsortiment hittar du godsaker som förgyller tillställningen. Allt från födelsedagar och bröllop till studentfiranden och firmafester. Maten kommer i första hand från svenska och närproducerade råvaror med så få tillsatser som möjligt.

Sensus

Sensus är ett av Sveriges tio studieförbund och vi arbetar med folkbildning. Tillsammans med våra medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare skapar vi mötesplatser för kultur och bildning runt om i hela Sverige.

Vi tror på alla människors lust att lära nytt och att det är i möten med andra vi utvecklas. Att tillsammans dela kunskaper och erfarenheter ger oss möjlighet att förstå mer om oss själva, om andra, vår samtid och världen vi lever i. Vi tror att möten förändrar människor och att människor förändrar världen.

Sensus verksamhet utgår från demokratiska värderingar och respekt för den enskilda människan. Sensus är partipolitiskt obundet.

iFocus Studios

Med film som verktyg skapar vi upplevelser som stannar kvar. Vår resa började med ett intresse för människan och berättandet. Det kan vara i det lilla hos individen eller det stora i samhället. Under åren har det blivit ett flertal kort- och långfilmer.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med barn och ungdomar och har flera upplägg på hur film kan användas i skolarbetet.

Vi levererar en helhetslösning med teknik och personal till kommuner, föreningar och organisationer som vill arrangera utomhusbio eller drive-in-bio.

Vår nybyggda studioanläggning är en kreativ samlingsplats för grupper upp till 300 personer, unika lokaler i naturnära miljö.