Inför lägret

När anmälan är gjord, målsmansinfo inskickad och deltagaravgiften betald är det bara att vänta på ett galet roligt Filmkollo. Inför sommaren kommer ni att få ett mail med uppdaterad information. Har ni frågor innan dess är ni givetvis välkomna att höra av er.

Vi har också en sida med vanliga frågor och svar!

Ankomst

En av åtgärderna 2021 för att förhindra smitta att följa med till lägret är att ankomst/incheckning sker utomhus, vuxna och eventuellt medföljande syskon får inte följa med in i lokalerna. Förbered möjlighet till videosamtal om familjen vill följa med in digitalt.

Vår personal följer varje deltagare till sitt rum, hjälper till att bädda sängen om så önskas, visar runt i lokalerna och ser till att det känns bra för alla. För de vuxna som ska åka hem igen finns möjlighet att vid behov använda toalett i annan byggnad.

Välkomstmötet som brukar hållas för föräldrar och deltagare där ledarna presenterar sig ersätts med en filmad presentation som mailas ut till alla dagen innan lägerstart. I filmen visar vi också runt i lokalerna så att ni alla får se hur anläggningen ser ut.

När föräldrar och syskon har lämnat lägret har vi en säkerhetsgenomgång, går igenom ordningsregler och veckans alla aktiviteter.  

Det finns möjlighet att boka transfer till lägret från Grästorp station, mer info samt vägbeskrivning hittar ni här.

Kläder och andra tillhörigheter

De privata tillhörigheter som deltagarna har med sig till lägret ansvarar var och en för. Inventum tar inte ansvar för deltagarnas tillhörigheter och ersättning utgår därför inte vid förlust. Detta är viktigt att tänka på när det gäller värdesaker som mobiltelefon, kamera, dator och dyrare klädesplagg.

För kvarglömda saker ansvaras ej. Önskas upphittade kvarglömda saker skickas med post görs detta först efter att portot är förskottsinbetalt.

Mobilanvändning

Deltagarna ansvarar själva för sina mobiltelefoner under lägret. De får inte användas under aktivitetspassen, studioinspelningar, workshops, filmvisningar eller utbildningar om inte lägerpersonalen tillåter det. 
 
För många är mobilen en trygghet kvällstid/nattetid och flera familjer uppskattar att det är lätt att hålla kontakten. Eventuell begränsning av skärmtid, surf etc. sköts av respektive målsman med lämplig app/föräldrakontroll. Vill ni att mobilen förvaras inlåst under dagtid lämnas den till ledarna vid morgonsamlingen.

Drogfritt

Alla Inventums läger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster.

Försäkring

Samtliga deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Filmkollo. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.

Café/kiosk

Under veckan kan deltagarna handla i vårt café där det finns kaffe, te, läsk, godis, chips, glass, bullar, frukt m.m. Det finns även bindor, tamponger, tandkräm, tandborstar m.m. För övrigt behövs inga fickpengar under veckan, allt annat ingår.

Packning

Funderar ni på vad som ska packas kan ni titta på vårt förslag till packlista.

Besök under lägret

En av åtgärderna 2021 för att förhindra smitta att följa med till lägret är att enbart personal och deltagare har tillträde till lokalerna under lägerveckan, inga besök tillåts.

Avslutning

Lägerveckan avslutas med en storlagen konsert.

Tyvärr kan inte familjerna bjudas in som publik som vi brukar göra men hela konserten filmas och live-sänds så att alla som vill kan ta del av den.

Vi har uppträdanden och berättar vad vi har gjort under veckan, kursintyg delas ut och allt förevigas med fotografering.

Hämtning sker utomhus, det tillåts inga besökare i lokalerna, för att förhindra smittspridning. 

Det finns möjlighet att boka transfer från lägret till Grästorp station, mer info samt vägbeskrivning hittar ni här.