Frågor och svar

En vecka på Voice Camp kostar 6 700 kr. I priset ingår allt under veckan; samtliga måltider, boende i flerbäddsrum, studioinspelningar, sångcoachning, utbildningar/workshops, arbetsmaterial samt avslutningskonsert för deltagarna och deras familjer.

Ja, då betalas 1 900 kr inom 14 dagar efter anmälan och resterande summa senast 31 maj.

Vår verksamhet bedrivs helt utan ekonomiska bidrag och finansieras enbart av deltagaravgifter. Vi arbetar för att erbjuda ett högkvalitativt läger med engagerade ledare, ändamålsenliga lokaler och bra teknisk utrustning.

Kostnaderna hålls ner genom mycket ideellt arbete men verksamheten har utgifter i form av lokalhyror, utrustning, mat och personal. För att täcka dessa kostnader och kunna fortsätta utveckla Voice Camp måste vi ta ut en deltagaravgift.

Vill du eller ditt barn komma på Voice Camp och inte har möjlighet att själv betala hela deltagaravgiften rekommenderar vi att ni tar kontakt med er kommun som säkert kan hjälpa er vidare.

Det finns även flera organisationer som arbetar för att hjälpa familjer som inte har de ekonomiska förutsättningarna att själva skicka sina barn på läger. Majblomman är ett exempel på sådan organisation.

Trots rådande pandemi kunde vi genomföra 2020-års läger på ett säkert sätt och planerar på liknande sätt inför årets Voice Camp. Vi ser fram emot en härlig lägersommar med mycket glädje för ungdomarna. Läs mer om våra coronaåtgärder.

Lägret är främst för tjejer 10-17 år. Deltagarna delas in i grupper efter ålder. Inga förkunskaper krävs.

För det mesta är det stor variation med både yngre och äldre deltagare på samma vecka, ett upplägg som fungerat mycket bra.

Varje deltagare får individuell sångcoachning och egen inspelning i studio. Det blir även sånglektioner och utbildningar där deltagarna delas in i grupper efter ålder. Flera aktiviteter utförs också i helgrupp där deltagarna umgås över åldersgränserna.

Ja, absolut kan du det. De allra flesta som kommer till oss känner inte någon, andra åker med en eller flera kompisar. Gemenskapen är något av det viktigaste hos oss på Voice Camp och redan första kvällen brukar deltagarna lärt känna varandra och hittat nya vänner.

Nej, det behövs inga förkunskaper. Alla som älskar att sjunga är välkomna!

Voice Camp arrangeras av den ideella föreningen Inventum som arbetar för att främja ungas organisering och skapa kvalitativa aktiviteter som t.ex. olika temaläger, kurser och utbildningar/mentorsprogram.

Inventums styrelse och verksamhetsledare har god erfarenhet av att arbeta med ungdomar och genomföra projekt.

Har ni frågor om Inventum är ni välkomna att kontakta föreningens ordförande, Jenny L. Wallin.

De flesta kommer till oss med bil då föräldrar och syskon ofta vill vara med vid lägerstart och avslutning. Annars går det bra att åka tåg/buss. Läs mer här.

Voice Camp arrangerades första gången 2013, sedan dess har vi haft läger varje år. Vårt andra läger Filmkollo har arrangerats sedan 2010.

Alla Inventums läger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster.
Det innebär att alla droger, t.ex. alkohol, narkotika och tobak, är förbjudet att såväl inneha som att använda.

Inventum har som målsättning att bedriva en verksamhet med hög kvalitet där ledorden är Ansvar, Delaktighet och Respekt. För att tydliggöra detta, och få alla deltagare att tänka till lite extra kring vad det innebär, har vi ordningsregler.

Det handlar om enkla och i de flesta fall självklara regler som för de allra flesta inte är några svårigheter att förstå. Reglerna ska följas för allas trivsel, både för personal och för deltagare.

Ordningsreglerna hittar ni i bokningsvillkoren.

De nybyggda lokalerna där Voice Camp hålls ligger i Främmestad, mitt i Västra Götaland, mellan Trollhättan och Vara, ca en timma från Göteborg.

Ändamålsenliga lokaler i en harmonisk och kreativ miljö där vi är omgivna av öppna landskap och skog, några kilometer från större landsvägar.

Läs mer om lokalerna under Aktiviteter och se vägbeskrivningar här.

Till Voice Camp kommer mestadels tjejer men även killar och personer som identifierar sig på annat sätt är välkomna om detta är ett läger ni vill vara med på. 

Deltagarna kommer från hela Sverige. Storstadsregionerna är starkt representerade men vi brukar säga att jämför vi med en demografisk karta över Sverige så ser det likadant ut när det gäller vart deltagarna bor, alltifrån norra Lappland till sydligaste Skåne.

På senare år har det också varit många utlandssvenskar som kommit på våra läger. Familjer som bor utomlands och tillbringar sin semester i Sverige. Vi har haft deltagare från bland annat Spanien, Tyskland, Kina, England, Norge m.fl.

Ja, det går bra att anmäla sig till så många veckor som önskas. Vi har flera deltagare som varit kvar flera veckor. Skriv i meddelandefältet vid anmälan om det önskas anmälas till fler än en vecka.

Nej, det går inte att reservera plats till någon lägervecka. Det måste göras en anmälan.

Det går dock bra att skriva upp sig på en kölista om aktuell vecka redan är fullbokad. Detta görs genom anmälan som vanligt. När en vecka är fullbokad märks den med ”fullt”.

Nej, vi har förberett studion för inspelning av 40 låtar. Första dagen på lägret väljer du vilken låt på listan du vill sjunga och spela in i studion.

Samtliga deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Voice Camp. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.