Aktiviteter Voice Camp

Välkommen till Voice Camp! Här får du njuta av sång och gemenskap samtidigt som vi arbetar med självkänsla och självförtroende, att hantera nervositet och utveckla sin scennärvaro. Ett läger har plats för 40 deltagare som fördelas i fem grupper men flera aktiviteter sker i helgrupp.

Sånglektioner

Utveckla din röst med våra sångcoachers sånglektioner, individuellt i början av veckan och sedan i grupp.

Studioinspelning individuellt

Välj från vår låtlista och spela in din alldeles egna låt på ditt sätt. Sångcoachen är med i studion och stöttar tillsammans med studioteknikern. Efter lägret får du en färdigmixad musikfil du kan lyssna på hur mycket du vill och skicka till familj och kompisar.

Studioinspelning i grupp

En av gruppaktiviteterna är att spela in en låt i studion tillsammans. Gruppen väljer sin låt som de övar på, får stöttning av sångcoacherna och sedan spelar in i studion. Alla får den färdigmixade musikfilen efter lägret.

Konserter och öppen scen

Alla som vill kan under flera tillfällen uppträda på stora scenen. Vi har konsert med de individuella sångerna, öppen scen för de som har en egen/valfri låt och konsert med gruppsångerna som spelas in i studio, så alla får testa att sjunga sina låtar både i studio och live på scenen.

Utbildningar

Under veckan har vi ett flertal utbildningar som varvas med övriga aktiviteter.

StudiointroduktionVi går igenom utrustningen i studion och förklarar varför det finns mjuka väggar, dubbla dörrar och vinklade glasrutor. Alla får testa hörlurar, mikrofonteknik och hur det känns att spela in i studio.

Sångrösten Varje persons unika röst, sångtekniker, röstuppvärmning.

Artisteri & musikbranschVad innebär det att vara artist och hur fungerar det att jobba i musikbranschen.

Sånglektioner introduktionIntroduktion till sångcoachernas lektioner, att förbereda sig och tänka på inför lektionen.

StämsångHur går det till att sjunga i stämmor, samarbete/gemenskap, körsång.

Staging, live performanceVi pratar koreografi och scennärvaro, både individuellt och i grupp.

 

Lägersång

Alla grupper skriver var sin låttext till en lägersång som de sedan uppträder med i slutet av veckan.

Körsång

Alla delas upp i olika stämmor och vi övar in en körsång som vi uppträder med på avslutningskonserten.

Bad

I mitten av veckan tar vi en paus från sjungandet och åker på utflykt till ett närliggande utomhusbad med pool, rutschkana och klättervägg.

Beroende på hur smittspridningen ser ut till sommaren kanske den planerade badutflykten ställs in, vilket vi gjorde sommaren 2020. Blir så fallet ersätts den med andra aktiviteter i våra lokaler och vi lämnar inte anläggningen alls under veckan. 

Kvällsaktiviteter

De kvällar som inte är upptagna av konserter och körövningar finns det flera aktiviteter att välja på. Vi tittar på film, spelar spel, är ute i naturen, går promenader, spelar kubb, fotboll, femkamp eller bara umgås och hänger i vårt café.

Biograf

Vi tittar på film i vår egna bio med Dolby Atmos 7.2.4-ljud.

Genrep

Inför avslutningskonserten har vi genrep som också föregås av ljud- och ljusrep på stora scenen. Här handlar det inte bara om sitt eget framträdande utan också tempo i scenbytena och att alla tillsammans ansvarar för helheten. Vi pratar om publikens förväntningar och vad som krävs för att leverera som artist och underhållare.

Avslutningskonsert

Lägret avslutas med en konsert i vår konserthall med gruppsånger, körsång och en film som visar vad vi gjort under veckan. 

Konserten/avslutningen genomförs som vanligt men familjerna kan tyvärr inte bjudas in som publik, för att förhindra smittspridning. Hela konserten filmas och live-sänds så att alla som vill kan ta del av den.

Våra Lokaler

Vi håller till hos iFocus Studios mitt i Västra Götaland. Fastigheten ligger på landet, ca en timma från Göteborg. 3 000 kvm, nybyggda lokaler i kreativ miljö där vi är omgivna av öppna landskap och skog, några kilometer från större landsvägar. Till oss kommer ni med bil eller tåg.

Samlingssalar och mötesrum

Här finns ett flertal samlingssalar och mötesrum där vi har utbildningar, filmvisningar och workshops eller bara tar det lugnt och umgås.

Inspelningsstudio

I början av veckan introduceras alla i hur det är att sjunga och spela in i studio. Här får sedan alla individuell inspelning av den låt de har valt samt inspelning av grupplåt.

Konserthall

Konserthallen har plats för 300 personer. Här tillbringar vi mycket tid under veckan med övningar och framträdanden. Här har vi också vår avslutande konsert som vi filmar och live-sänder.

Sångrum

Övningsrum där vi har sångcoachning individuellt och i grupp.

Biograf

Vi har en egen biograf där vi tittar på film och som används till föreläsningssal.

Deltagarnas egna studios

Varje grupp har en egen studio där de arbetar med texter och kan göra egen musik.

Restaurang och café

Är det fint väder kan vi sitta ute och äta annars är det i restaurangen vi äter alla våra måltider. Här har vi också vårt café och kan umgås på kvällarna med spel, musik, karaoke på caféscenen, quiz eller film på storbild.

Boende, dusch och mat

Boende

Deltagarna sover som mest 6 personer i varje rum, nybyggda sovrum med våningssängar. Alla har var sitt klädskåp och hylla vid sängen med eget eluttag för laddning av mobiltelefon etc. Klädskåpen är inte låsbara. Kudde och täcke finns på plats men örngott, påslakan och underlakan tas med hemifrån. Sovrummen ligger i samma korridor, varje rum är låsbart och ytterdörrarna är låsta nattetid. Två ledare har eget rum i samma korridor som deltagarna, övriga ledare sover i annan avdelning i samma byggnad.

Hela byggnaden har centraliserat brandlarm och aktuellt brandskydd i hotellklass där sovrumskorridorerna är försedda med nödljus och varje sovrum har egen rökdetektor och siren. Första dagen på lägret har vi säkerhetsgenomgång och rundvisning i lokalerna.

Vi fördelar boendet utifrån kön och ålder till största möjliga mån. Meddela oss vid anmälan om ni har önskemål om fördelningen.

Dusch

Vi har inga duschrum med flera duschar. Alla duschar är individuellt låsbara till förmån för varje persons integritet. Schampo, tvål, duschhandduk och handduk till tandborstning tas med hemifrån.

Mat

Frukost och övriga måltider serveras i restaurangen. Lagad mat två gånger per dag, lunch och middag. Däremellan mellanmål på eftermiddagen och på kvällen. Vi lagar ingen mat på plats utan beställer färdiglagad mat, det är därför viktigt att eventuell specialkost meddelas vid anmälan.

Vår personal

En fullbokad lägervecka består av två läger med vardera 40 deltagare som i sin tur fördelas i fem grupper. Personalgruppen består av 16-18 personer.

Under sommaren har vi 20-30 anställda som arbetar 2-9 lägerveckor. Var och en har sitt ansvarsområde där de förbereder och genomför aktiviteter samtidigt som alla har gemensamt ansvar för deltagarnas trivsel och säkerhet dygnet runt under hela lägerveckan. Vid personalkrävande situationer kan ytterligare personer kallas in från vår ledningsgrupp för att bistå lägerpersonalen.

Innan anställning krävs uppvisning av ett utdrag ur belastningsregistret. ”Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”.

Föreningens fast anställda personal ansvarar för verksamhetsutveckling och den praktiska planeringen inför lägersommaren, schemaläggning, krishanteringsplaner och sköter löpande hantering av anmälningar och frågor som kommer in året runt. Verksamhetsledaren har det yttersta ansvaret för personalen och verksamheten.

Anmälan

För att vara med på Voice Camp gör ni en anmälan. Det skickas en automatisk bekräftelse på inskickad anmälan till målsmans e-post och inom kort hör vi av oss och bekräftar platsen.

vlcsnap-2020-12-13-13h17m12s094

Arrangör

Föreningen Inventum

2019_voicecamp_00023

Tidigare läger

Bilder, filmklipp, utvärderingar

2019_voicecamp_00020

Kontakt

Har du frågor?